Certificarea ISO 22000 a sistemului de management al siguranței alimentelor este aplicabilă tuturor tipurilor de întreprinderi, indiferent de dimensiune, active în întregul lanț de prelucrare a alimentelor de la ferme, producători primari, producători de alimente, furnizori de transport, depozite, industrie, producători de echipamente, ambalaje, produse de curățare. și toți aditivii alimentari.
ISO 22000 este un standard care ajută la controlul riscurilor în industria de prelucrare a alimentelor pentru a obține siguranța alimentelor pentru consumul uman.
Acest standard de siguranță alimentară a fost dezvoltat de profesioniști din industria alimentară și organizații specializate și în cooperare cu Comisia Codex, ONU (FAO) și OMS.
Standardul ISO 22000 se bazează pe beneficiile sistemului de management al calității ISO 9001 și ale sistemului de management al analizei pericolelor și al punctelor critice de control (HACCP) și ale planurilor de furnizare a alimentelor sigure.
Organizațiile certificate se pot promova ca deținători de certificate în materialele lor promoționale și pot include gratuit sigla de certificare URS și acreditare UKAS.